Bli speider du også!

Nye utfordringer

En verden full av utfordringer, opplevelser og nye venner ligger og venter på nye speidere. Her i 1. Skoger vil vi prøve å gjøre speideropplevelsen best mulig, og dette mener vi er mulig via selvrealisering, lagånd i patruljen og ved å stadig gi speiderne nye utfordringer og ikke minst ansvar.

Grunnene til å drive med speiding er mange: Ha det gøy, være ute i naturen, være sammen med gode venner, utfordre seg selv, lære og oppleve noe nytt og spennende, reise på leir og mye mer. Viktig prinsipp for speidergrupper er at speideren er åpen for alle, så du trenger ikke å ha spesielle ferdigheter, evner, tro, overbevisninger eller interesser for å bli med. Alt du trenger, lærer du fort av andre speidere.

Dessuten er det aldri for seint å begynne i speideren. Speiderprogrammet er tilpasset forskjellige aldersgrupper, slik at det er mulig å begynne som speider i hvilken som helst alder og når som helst på året.

De forskjellige aldersprogrammene er som følger:

  • Familiespeiding: 0 - 5 år
  • Beverkoloni: 1. - 2. klasse
  • Småspeiderflokk: 3. - 4. klasse
  • Speidertropp: 5. - 10. klasse
  • Roverlag: 16 - 25 år

I tillegg trenger vi selvfølgelig flere speiderledere, og hvis du er 16 år eller eldre, er du velkommen til å bli en av dem.


Finne riktig enhet

De som vil teste ut hvordan det er å være speider hos oss kan komme innom på et møte eller et annet arrangement som er nevnt i terminlista vår. Da vil man få et lite innblikk i hvordan patruljene, flokken eller andre enheter fungerer i praksis. Når man er kommet så langt at man vil være med på fulltid melder man seg inn. Som ny speider i gruppa må du fylle ut innmeldingsskjema. Der får vi den informasjonen vi trenger for å melde deg inn, og kontakt informasjon som blir brukt til å sende ut påminnelser om møter og turer. Etter at innmeldingsskjema er levert vil gruppeleder melde vedkommende inn i Norges Speiderforbund (NSF) og man vil etter noen uker få tilsendt en giro fra forbundskontoret på medlemskontigent. Kontigenten til Norges Speiderforbund er for øyeblikket 950,- kroner.

Kontingenten som går til Norges Speiderforbund dekker bl.a.:
- Lønn og administrasjon ved forbundets kontorer
- Drift og vedlikehold av forbundets eiendommer og leirsteder
- Utgivelse av medlemsbladet "Speideren"
- Forsikring av alle medlemmer (f.eks. skadeforsikring på turer og leir)

I tillegg går noe av medlemskontigenten tilbake til Nedre Buskerud Krets (NBK) og vår egen gruppe for videre drift av speiderarbeidet. Speiderarbeidet i gruppa er basert på frivillige og det er ingen av lederne eller andre i 1. Skoger speidergruppe som får betalt for det man gjør.

Søk om medlemskap her!

Distribusjon av informasjon

Informasjonsflyten i gruppa foregår via hjemmesiden vår eller andre medier slik som facebook og twitter. Vi treffes også på e-post hvis det er ønskelig. Oppdatert terminliste for speiderne ligger til enhver tid ute på hjemmesiden vår.

Nyttige lenker:
Hjemmesiden vår: http://www.1skoger.org
Facebook: http://www.facebook.com/groups/1skoger/
Twitter: http://twitter.com/1skoger

Speidergruppa har en avtale med Ullmax om reduksjon i pris ved kjøp av ullundertøy via gruppeleder. I tillegg så får 1. Skoger speidergruppe igjen noen prosent av salgssummen hvis kjøpet blir gjort via vår side hos Ullmax.

Vår side hos Ullmax finner man her: http://www.ullmax.no/?ClubID=2591

I tillegg er vi også medlem i Norsk Tipping sin grasrotandel. Alle medlemmer (og andre) som tipper oppfordres til å velge 1. Skoger speidergruppe som grasrotmottaker. Når man tipper vil 5% av det man tipper for bli betalt ut til gruppa.

Her er mer informasjon om 1. Skoger og grasrotandelen: http://www.1skoger.org/upload/grasrot.pdf

Speiderne har en egen uniform som skal brukes ved alle arrangementer. Det er speiderne selv (eventuelt foresatte) som har ansvaret for å bestille skjorte og tilhørende merker. Dette bestilles på nett via Norges Speiderforbund sin nettbutikk: Speider-Sport. Nettbutikken finner man her: http://www.speider-sport.no.

Speiderne skal bestille skjorte og skjerf selv. I tillegg så skal man ha merkene som er oppført her: http://www.1skoger.org/index.php/speiderdrakt

Copyright © 2003 - 2017

Aktiv speiding siden 1925!