Bli speider du også!

Eventyrene er der ute!

I speideren får du mange spennende aktiviteter og opplevelser. Du kan være med på å ligge under åpen himmel, med lyden av et knitrende bål og ellers ingenting annet enn skogens stillhet rundt deg. Eller bygge en leir sammen med andre, bare ved hjelp av stokker og tau. Eller hva med kanoturer, orienteringsløp, trening i praktisk førstehjelp eller matlaging på bål? Alt dette og MYE mer opplever speidere over hele landet året rundt! Du blir vel med?

En verden full av utfordringer, opplevelser og nye venner ligger og venter på nye speidere. Her i 1. Skoger vil vi prøve å gjøre speideropplevelsen best mulig, og dette mener vi er mulig via selvrealisering, samarbeid og vennskap, og ved å stadig gi speiderne nye utfordringer og ansvar.

Grunnene til å drive med speiding er mange: Ha det gøy, være ute i naturen, være sammen med gode venner, utfordre seg selv, lære og oppleve noe nytt og spennende, reise på leir og mye mer. Et viktig prinsipp for speidergruppa vår er at speideren er åpen for alle. Du trenger ikke å ha spesielle ferdigheter, evner, tro, overbevisninger eller interesser for å bli med. Alt du trenger, lærer du fort av andre speidere.

Dessuten er det aldri for seint å begynne i speideren. Speiderprogrammet er tilpasset forskjellige aldersgrupper, og det er mulig å begynne som speider i hvilken som helst alder og når som helst på året.

De forskjellige aldersprogrammene er som følger:

  • Familiespeiding: 0 - 5 år
  • Beverkoloni: 1. - 2. klasse
  • Småspeiderflokk: 3. - 4. klasse
  • Speidertropp: 5. - 10. klasse
  • Roverlag: 16+

Voksen? Ingen fare! Vi ønsker voksne som vil være med hjertelig velkommen - bare ta kontakt!


Finne riktig enhet - og bli med!

De som vil teste ut hvordan det er å være speider hos oss kan komme innom på et møte eller et annet arrangement. Da kan man få se hvordan patruljene, flokken eller andre enheter fungerer. Når man ser at "speider'n" er noe man vil være med på videre melder man seg inn. Som ny speider trenger man bare å fylle ut noe kontaktinformasjon, så er man registrert. Slik får vi den informasjonen vi trenger for å melde inn den nye speideren, og kontakt informasjon som blir brukt til å sende ut påminnelser om møter og turer. Etter at innmeldingsskjema vil etter noen uker få tilsendt en giro fra Norges speiderforbund for å betale medlemskontigent. Kontigenten er for øyeblikket 1.110,- kroner per år. Vi samarbeider med Drammen kommune, og medlemskontigenten vår kan dekkes via Fritidskortet til barn og unge.

Kontingenten som går til Norges Speiderforbund dekker bl.a.:
- Lønn og administrasjon ved forbundets kontorer
- Drift og vedlikehold av forbundets eiendommer og leirsteder
- Utgivelse av medlemsbladet "Speideren"
- Forsikring av alle medlemmer (f.eks. skadeforsikring på turer og leir)

I tillegg går noe av medlemskontigenten tilbake til Vestmarka krets og vår egen gruppe for videre drift av speiderarbeidet. Speiderarbeidet i gruppa er basert på frivillige timer og det er ingen av lederne eller andre i 1. Skoger speidergruppe som er ansatt eller får betalt for det man gjør.

 

Distribusjon av informasjon

Informasjon om aktivitetene våre foregår vanligvis via Spond (som brukes for alle aktiviteter), hjemmesiden vår eller andre steder slik som Facebook, Instagram eller Twitter. Oppdatert aktivitetsplan for medlemmene ligger alltid tilgjengelig i Spond.

Meld deg inn her!

 

 

Annet

Speidergruppa har en avtale med Ullmax om reduksjon i pris ved kjøp av ullundertøy via gruppeleder. I tillegg så får 1. Skoger speidergruppe igjen noen prosent av salgssummen hvis kjøpet blir gjort via vår side hos Ullmax.

Vår side hos Ullmax finner man her: http://www.ullmax.no/?ClubID=2591

I tillegg er vi også medlem i Norsk Tipping sin grasrotandel. Alle medlemmer (og andre) som tipper oppfordres til å velge 1. Skoger speidergruppe som grasrotmottaker. Når man tipper vil 5% av det man tipper for bli betalt ut til gruppa.

Her er mer informasjon om 1. Skoger og grasrotandelen: http://www.1skoger.org/upload/grasrot.pdf

Speiderne har en egen uniform som skal brukes ved alle arrangementer. Det er speiderne selv (eventuelt foresatte) som har ansvaret for å bestille skjorte og tilhørende merker. Dette bestilles på nett via Norges Speiderforbund sin nettbutikk: Speider-Sport. Nettbutikken finner man her: http://www.speider-sport.no.

Speiderne skal bestille skjorte og skjerf selv. I tillegg så skal man ha merkene som er oppført her: http://www.1skoger.org/index.php/speiderdrakt

Copyright © 2003 - 2017

Aktiv speiding siden 1925!